Training

De wekelijkse trainingsavonden zijn op dinsdag- en donderdagavond van 20.00 – 21.15 uur. In de zomer trainen we in het Strubben-Kniphorstbos en ’s winters op verlichte wegen in en om het dorp Annen. De trainingen vinden plaats in verschillende niveaugroepen onder leiding van gediplomeerde en gecertificeerde trainers.

Een training bij de Hunzerunners…

Trainen bij Hunzerunners Annen betekent dat je conditie verbetert. Elke training is weer anders dan die ervoor, maar alle trainingen kennen een vaste opbouw. Leden die belangstelling hebben voor het trainingsschema kunnen dit bij de trainers opvragen.

  • welkom
  • korte uitleg van de training
  • inventarisatie evt. blessures/ andere ongemakken voorafgaand aan start training
  • warming up
  • loopscholing
  • kerntraining (duurt ongeveer 45 minuten)
  • gezamenlijke cooling down.

De warming up is bedoeld om je zowel geestelijk als lichamelijk op te warmen voor de feitelijke training. Je bloedcirculatie vergroot, je ademhaling wordt economischer en je spieren worden lekker warm. Mentaal lukt het je vaak afstand te nemen van de alledaagse drukte en je kunt je focussen op de kerntraining. De warming up bestaat o.a. uit inlopen met oefeningen, losmakende oefeningen en krachtoefeningen. De kerntraining varieert per keer en per periode.
De cooling down is gericht op het stimuleren van je herstel na inspanning. Dit kan door uit te dribbelen, enkele losmakende oefeningen te doen en eventueel licht rekken. Afvalstoffen kunnen op die manier makkelijker worden afgevoerd, spieren ontspannen en de doorbloeding verbetert weer.

Voor elke hele training geldt: samen uit samen thuis!

Trainers

Hunzerunners Annen traint in verschillende niveaugroepen, uitsluitend onder leiding van gediplomeerde en gecertificeerde trainers. Opgeleid, vanuit de Atletiekunie danwel vanuit de opleiding ALO (Academie Lichamelijke Opvoeding), waarbij Hunzerunners Annen ten alle tijde veel waarde hecht aan na- en bijscholing.

In het trainingsschema zie je de vier fasen van het 27 weken schema. De verschillende niveaugroepen hebben vergelijkbare trainingen maar nuances in omvang en intensiteit. Afhankelijk van de opkomst, weersgesteldheid en beschikbaarheid van trainers worden de trainingsgroepen ingedeeld en de trainers ingezet. In principe worden iedere training twee verschillende groepen samengesteld die met een eigen trainer op pad gaan.

De trainers van de Hunzerunners zijn: