Petra van den EngelMijn passie voor hardlopen is alweer bijna 20 jaar geleden begonnen.
Ik had toen een stressvolle baan en even een uurtje hardlopen na het werk maakte mijn hoofd weer leeg. Maar in de winter in het donker alleen lopen beviel mij niet. Bovendien liep ik altijd hetzelfde rondje in mijn vaste tempo. In 2008 heb ik mij aangesloten bij een hardloopgroep: Just Run in Almere.
Door de grote variatie aan trainingen is mijn conditie en snelheid sindsdien enorm verbeterd. Na enige tijd vroegen ze mij om trainer te worden. Dat vond ik een leuke uitdaging. In mei 2011 heb ik de opleiding Looptrainer 3 (allround trainer) bij de Atletiek Unie afgerond en sindsdien geef ik hardlooptrainingen. In 2015 ben ik verhuisd naar het hoge noorden en zo ben ik bij de Hunzerunners terecht gekomen. Ik vond training geven enorm leuk en ik doe het al jaren met heel veel plezier.

Scroll naar boven