Luciano MalawauMijn naam is Luciano Malawau. Ik kom oorspronkelijk uit Marum maar ik ben inmiddels al ruim 30 jaar woonachtig in het dorp Annen.
Ik ben werkzaam in de offshore branche, wat inhoudt dat ik op onregelmatige tijden aan het werk ben. In mijn vrije tijd doe ik regelmatig aan sport, met name hardlopen. Zo ben ik al sinds 2010 actief lid bij de Hunzerunners Loopgroep.
Hier heb ik onder andere meer geleerd over techniek en waarom de opbouw in trainingen van belang is. Daar wist ik toen nog niet zoveel van.
Vooral de technische kant van het hardlopen vind ik interessant, omdat ik hierin een groot verschil ondervindt, wat resulteert in het makkelijker lopen. 
Overigens is dat ook iets wat ik altijd probeer mee te nemen tijdens de trainingen.
In het jaar 2016 werd ik gevraagd of ik trainer wilde worden bij de Hunzerunners en begon ik met de opleiding BLT3 bij de Atletiekunie. Daar heb ik op 6 februari 2018 mijn certificaat behaald. Sindsdien ben ik een gecertificeerd hardlooptrainer en verzorg ik hardlooptrainingen op allerlei niveaus bij de Hunzerunners Loopgroep met veel plezier. 
Mijn belangrijkste richtpunt is dat lopers plezier ondervinden in het hardlopen en de trainingen.
Op een verantwoorde wijze wil ik ze stimuleren om meer uit zichzelf te halen en hun grenzen te verleggen. 
“A short run is better than no run!“

Scroll naar boven