Verslag Pizzarun 2019

Zondag 8 december was het weer tijd voor hét loopevenement van De Hunzerunners, de Pizzarun.  Als sinds jaar en dag een leuk en gezellig evenement waarbij sport en recreatie op unieke wijze samengevoegd worden!!  De Pizzarun in het kort; van te voren geeft je de tijd op waarbinnen jij denkt dat je het in het Kniphorstbosch uitgezet parcours van ca 5 kilometer (eventueel met hindernissen) kunt afleggen. Degene die het dichtst bij de opgegeven tijd komt is winnaar. 

Zoals te doen gebruikelijk verzamelden we om 13.00 uur bij Pizzeria  Di Luca in Annen. Normaliter wordt de afstand van de pizzeria naar de start benut als opwarmertje. Onder de meer dan bezielende leiding van trainer Luciano  bleek deze afstand met name door het opgelegde tempo, een opgave van formaat. Menigeen kwam daardoor compleet ‘achter de poest’ aan de start.   

De Activiteitencommissie (AC) had ook nu weer een prima parcours uitgezet. Extraatje was deze keer de mogelijkheid om na afloop de opgegeven eindtijd op te plussen of te verminderen met 15, 30 of 60 seconden. Voorwaarde was dat je een van te voren meegekregen chocolade-ei volledig intact moest kunnen overleggen. 

Gelukkig bleken de weergoden ons goed gezind en we waren mooi op tijd terug bij de pizzeria. Onder het genot van drankjes én overheerlijke pizzapunten was het wachten op de uitslag. Uiteindelijk stelden 3 deelnemers de opgegeven eindtijd bij. Eén van hen was Ria van Dam. Ria verhoogde haar geschatte eindtijd met een volle minuut en bleek toen met een verschil van slechts 7 seconden winnaar van de Pizzarun 2019. Het was de tweede maal in de historie van de Pizzarun dat een vrouw met de eer ging strijken. Ook bij de Hunzerunners is er dus absoluut geen sprake van een glazen plafond.  

Douwe Wiegersma was  goede tweede met een verschil van 12 seconden en dat was meteen Douwe zijn laatste kans om de Pizzarun te winnen. Hij gaat verhuizen en zal het dus tot in lengte van jaren zonder deze felbegeerde trofee moeten stellen.  

De poedelprijs werd niet uitgereikt, wel nog een vermelding voor Elly Hoorn. Een minder eervolle vermelding weliswaar, Elly raakte namelijk letterlijk het spoor bijster. Haar eindtijd kon dus ook niet opgenomen worden in de annalen van de Pizzarun.   

Afsluitend bedank ik de AC voor de prima organisatie, ook (het personeel)van Pizzeria Di Luca hartelijk dank voor de ontvangst en de heerlijke pizza’s. 

Scroll naar boven