Hardloopgroep De Hunzerunners start met een ‘Stevig wandelen-groep’!

Wil jij meer bewegen?
Zin om stevig en intensief te wandelen? 
En lukt het moeilijk om alleen op pad te gaan?
Lees dan even verder.

Enkele weken geleden berichtten wij dat we bij voldoende deelname een nieuwe wandelgroep gaan starten. Er zijn inmiddels al diverse enthousiaste reacties geweest. Ze variëren
van: ”Heerlijk om een stok achter de deur te hebben om te gaan sporten”  tot  “Ja, ik wil wel meedoen, maar 6 km per uur, dat gaat me niet lukken”.
Veel mensen hebben net even dat duwtje in de rug nodig om te gaan beginnen en het vol te houden. Door mee te doen in een groep wordt het volhouden een stuk gemakkelijker. Bovendien leer je weer nieuwe mensen kennen en een stukje gezelligheid motiveert ook om op de donderdagavond de wandelschoenen  aan te doen.
Nu is het natuurlijk ook zo dat De Hunzerunners met deze nieuwe wandelgroep van start gaat en dat er iets opgebouwd moet worden. Je kunt niet meteen een tempo van 6 km per uur wandelen. Daarvoor is een opbouw in de trainingen nodig. De twee professionele trainers Evelyn en Ria weten daar alles van. Het tempo langzamerhand verhogen, kan niet zonder ondertussen ook te werken aan een goede techniek, loophouding en krachttraining. Alles bij elkaar zorgt ervoor dat iedereen op een ontspannen wijze steeds gemakkelijker zal gaan wandelen en tegelijkertijd aan de conditie werkt.
De club gaat in 2024 van start zodra er voldoende aanmeldingen zijn. Iedere donderdagavond verzamelen bij de sporthal in Annen en van 20.00 tot ca.21.00 uur wandelen. (vanaf half mei t/m september in het Kniphorstbos)
Ook voor hardlopers met een blessure is dit een mooie gelegenheid om te blijven bewegen en het ritme voor het hardlopen weer op een leuke manier op te pakken. De trainingsgroep van hardloopgroep De Hunzerunners traint op dezelfde tijden. Dat geeft saamhorigheid en biedt kansen voor beide groepen.  

Wat houdt het in?

  • 1 avond per week een uur stevig en intensief wandelen onder professionele begeleiding!
  • iedere donderdagavond van 20.00 tot 21.00 uur
  • start bij de sporthal en vanaf half mei t/m september in het Kniphorstbos


Wie zich nu aanmeldt voor de ‘Stevig wandelen-groep betaalt geen € 50,00, maar € 45,00 euro voor het lidmaatschap in 2024 (incl. een verplicht lidmaatschap bij de Atletiekunie, zodat je verzekerd bent voor ongevallen)
Als u meer info wilt, kunt u even contact opnemen met de voorzitster via 06 – 31320532.

Meedoen?
Aanmelden doe je via het aanmeldformulier op de website.

Liever hardlopen?
Of, of? En, en? Alles is mogelijk. Onze hardloopgroepen trainen op dinsdag- en donderdagvond onder professionele begeleiding. Drie keer gratis meetrainen om te kijken of het wat voor je is? Je bent welkom!

Goede voornemens
In het begin van 2024 heeft iedereen weer een vol jaar voor de boeg. Een jaar om als goede gewoonte flink te gaan/ blijven bewegen! Hunzerunners Annen weet als geen ander hoe leuk het is om samen met elkaar te lopen en hoe fijn het is om elkaar daarin te blijven motiveren! Met zijn allen erop uit, gaat toch wat gemakkelijker, dan in je eentje. De keuze is aan jou!

Scroll naar boven