Ria van Dam – Trainer

Hoewel ik al lid ben vanaf de oprichting van Hunzerunners doe nu toch even een nieuw voorstelrondje. Ik ben Ria van Dam, woon in Zuidlaren en loop hard sinds 2003, samen met mijn man Gerrit. Regelmatig loop ik nog wedstrijden, wat mij de motivatie geeft om te trainen. In 2015 heb ik mijn trainersdiploma gehaald, gelijk met Clara Klinkers.
Ook ben ik trainer bij Loopgroep de Drentsche Aa in Zuidlaren. Om de huidige trainers bij Hunzerunners iets te ontlasten, is mij gevraagd om ongeveer tweemaal per maand aan groep 3 training te geven. Als trainer vind ik het heel belangrijk dat met plezier aan een training wordt deelgenomen. Plezierig hardlopen gaat beter en makkelijker met een goede looptechniek. Daar besteed ik als trainer dus zeker aandacht aan. Als ik zie dat een loper mijn advies oppikt, geeft me dat een kick en een gevoel van tevredenheid. Daar doe ik het voor!