We mogen weer trainen!

Tijdens de persconferentie van woensdag 6 mei jl. maakte premier Rutte bekend dat buiten sporten ook voor volwassen weer mag vanaf 11 mei, mits anderhalve meter afstand tot elkaar wordt gehouden.

Nadere invulling hiervan is door de Atletiekunie uitgewerkt in een protocol.

Conform dit protocol zijn onze hardlooptrainingen inmiddels aangemeld bij de gemeente Aa en hunze.

Dus we kunnen we de trainingen weer hervatten en wel op donderdag 14 mei om 20.00 uur in het bos.

Er gelden een aantal regels, waar wij als trainer, maar ook ieder deelnemend lid van onze loopgroep moet voldoen:

  • We zullen ten allen tijde moeten zorgen, dat de 1,5 meter in stand wordt gehouden, bij het verzamelen, maar ook tijdens de training. Dit kunnen we alleen met elkaar , samen doen.
  • Aan het begin van de training wordt gevraagd of er iemand zich niet lekker voelt. Ook bij milde griepverschijnselen, verkoudheid en hoesten mag je NIET deelnemen aan de looptraining.
  • Per 9 lopers zal er een trainer beschikbaar zijn, die midels een hesje goed herkenbaar is en door passanten namens de groep kan worden aangesproken.
  • Alle leden hebben het protocol van de Atletiekunie doorgenomen en zijn bereid zich hieraan te houden.

De trainers zullen onderling afstemmen welke richting ze opgaan en tevens voorbereiden op welke manier de 1,5 meter afstand goed tijdens de training kan worden aangehouden.

Van een ieder wordt verwacht dat hij of zij zelf ervoor zorgt, dat 1,5 meter afstand wordt gehouden t.o.v. de andere lopers.  

De volgende training in mei zullen zijn op: 

14, 15, 19, 26,28 en 29 mei. 

Met vriendelijke groet,

Bestuur en trainers