Verslag trainster Ria van Stevig wandelentraining 23 mei 2024

Sinds januari dit jaar zijn er elke donderdagavond wandeltrainingen van 20.00 tot 21.00 uur. We zijn gestart in het dorp, bij de sporthal en sinds een aantal weken starten we in het Kniphorstbos bij het grasveldje na de fietstunnel. Elke week staat er een groep enthousiaste wandelaars die onder leiding van mij of Evelyn Oosting op pad gaan.
De trainingen hebben een vaste opbouw: warming-up, wandelen, krachtoefeningen, wandelen, krachtoefeningen, wandelen en cooling down.
Soms wijken de trainingen iets af, want we letten goed op het weer en proberen daar op in te spelen. We wandelen elke week een andere route van ongeveer 5- 5.5 km en ook iedere week krijgen de wandelaars andere oefeningen voorgeschoteld. Op welk niveau je ook wandelt of de krachtoefeningen kunt doen, iedereen kan meedoen. We letten met elkaar en op elkaar en stimuleren elkaar om mee te doen. In het geval van een blessure waardoor je een bepaalde krachtoefening niet kunt doen geeft de trainster jou een andere oefening die je wel kunt uitvoeren. En het is tijdens het wandelen nooit stil, we kletsen en maken plezier. Als voorbeeld een verslag van de training van donderdag 23 mei jl.
In de groeps whatsapp wordt op donderdagochtend een poll geplaatst om aan te kunnen geven wie wel of niet komt. Op die manier weet de trainster ongeveer hoeveel wandelaars gaan komen en kunnen de oefeningen aangepast worden aan de grootte van de groep. Als we op het verzamelpunt zijn is er ook nog altijd interactie met de hardlopers die ook van dit starpunt vertrekken en als we compleet zijn en het ook nog eens begint te regenen gaan we van start. Op het moment dat het droog wordt gaan we een korte warming up doen en wandelen weer verder. Eén wandelaar heeft vanavond zijn camera meegenomen om mooie foto’s te maken. Wanneer we de heide oplopen zien we een mooie regenboog.

Verderop laat ik de groep stilstaan in een kring, ik pak mijn dobbelsteen en een kaartje waarop de cijfers 1 t/m 6 opstaan met oefeningen. Normaal gesproken bepaal ik welke oefeningen gedaan worden maar nu mogen ze zelf dobbelen. Er zitten 2 nieuwe oefeningen bij. Voor de groep wordt helaas “push-ups”gegooid en gezien de reacties 😒laat ik nog een keer gooien. Ze doen een balans oefening en die wordt daarna nog een keer gegooid dus die doen ze voor de 2e keer. We wandelen en kletsen verder. Sommige paadjes komen bekend voor en andere minder. We wandelen ook langs de koeien die rustig bij het pad grazen.
Op een gegeven moment is het weer tijd voor de dobbelsteen, terwijl we in een kring staan worden er opmerkingen gemaakt “als er nu weer push-ups worden gegooid dan gaan we het wel doen hoor!” En ja hoor, ook nu mogen ze push-ups doen. En daar waar ze voorheen mopperden en er tegenop zagen doen ze nu allemaal wel mee. 👍🙌
En als afsluiter gaan we jumping jacks doen. Tot slot doen we op het grasveldje nog een cooling down.
We luisteren naar elkaar, passen sommige oefeningen aan, maar motiveren en dagen elkaar ook uit. We wandelen voor ons plezier en dat is het allerbelangrijkste. Bij thuiskomst deel ik de route in de groeps whatsapp voor degenen die zonder sporthorloge of GPS lopen en ook de gemaakte foto’s worden gedeeld (verder worden alleen wandel gerelateerde dingen gedeeld).

Heb je ook zin gekregen om mee te doen? Kom 2 x gratis meewandelen, wees welkom!

Klik hier voor de fotoreportage.

Scroll naar boven