Training voor startende hardlopers

Begin september j.l. is er een nieuwe hardloopgroep gestart. Dit is een initiatief van drie loopgroepen uit de regio. Dit zijn: Loopgroep Gieten, Loopgroep Drentsche AA uit Zuidlaren en De Hunzerunners uit Annen. Deze startersgroep traint 7 avonden met de inhoud en titel van de “Yakult Start to Run” van de Atletiekunie. De vaste trainster, Tini Visker,  heeft 15 nieuwe lopers onder haar beheer en is razend enthousiast.  De deelnemers verschillen in ervaring, wat bij de training geen enkel probleem oplevert. Ieder loopt op zijn eigen niveau en tempo. Hoewel de training voor sommigen best pittig te noemen is, doet ieder goed mee op de vaste trainingsavond op de donderdag en doet ieder steevast de huiswerktrainingen. Na afloop van deze 7 trainingen zullen zeker een aantal zonder problemen door kunnen stromen in de vaste groepen van één van de drie verenigingen.  

Omdat het starten met hardlopen en vooral het volhouden van de training van belang blijft voor een goede hardloper hebben 2 van de 3 hardloopgroepen een mogelijkheid in huis voor een goed vervolg op deze “Yakult Start tot Run”.

Vanaf donderdag 28 oktober kunnen deze lopers in Gieten en Annen verder bij de vereniging van hun keuze. In Gieten doet men op de donderdagavond  mee met de bestaande groep, je blijft op een vaste locatie in Gieten en iedere training is afgestemd op het loopniveau van de deelnemers. In Annen start op de donderdag een aparte groep, die geleid gaat worden door een vaste trainster van de Hunzerunners: Petra. In die groep kunnen ook nog weer nieuwe startende deelnemers aansluiten. Heb je belangstelling om mee te doen? Van harte welkom. De kosten van deze 10 trainingsavonden zijn bij beide verenigingen hetzelfde nl. € 36,00. Daarvoor krijgt men een goede training en is men meteen lid van de Atletiekunie.  Aanmelden kan via de websites van de verenigingen : vul bij het  in vul-veld in dat je aan de beginnerscursus mee wil doen.

Voor nadere informatie kan men contact opnemen met de voorzitter naar keuze. Voor Gieten : Ruud Alers 06 – 15271709  Voor Annen: Janny Buiten 06 – 31320532.

Scroll naar boven