Col du VAMrun – 4 Mijl

Zondag 21 mei reisden we met tien Hunzerunners en hun supporters naar de VAM-berg in Wijster. De 4 Mijl op deze VAMberg – met een stijgingspercentage van maar liefst 15% – stond op het programma. De helft van het inschrijfgeld werd beschikbaar gesteld aan KiKa: een gewéldig doel!

Het was prachtig weer om te lopen. Het vinden van de startplek bleek even wat problematisch, doordat er vanaf de P-plaatsen geen aanwijzingsbordjes stonden. Gelukkig werd deze op tijd gevonden, zodat de chips en de startnummers nog gehaald konden worden. Even later ging de 4Mijl van start en begonnen we aan de eerste klim. Ria bleek bij de start door toiletbezoek nog afwezig, maar gelukkig mocht ze met enige vertraging alsnog starten. Er zaten meteen in het begin stevige hoogtemeters in het parcours. Maar dankzij onze goede heuveltraining wisten wij: kleine pasjes omhoog, en jezelf breed maken om met grote passen weer naar beneden te gaan!

Twee ronden hetzelfde en daarna nog een kleine vlakkere ronde. Luciano vond het zo leuk dat ‘ie er bij de finish voor koos om nog een keertje de berg op te gaan. Gelukkig werd hij geholpen door een langzamere Hunzerunner, die vertelde dat ‘ie al had mogen finishen: toch een goeie tijd voor Luciano!

Met een hele zware medaille met daarop vermeld dat er een stijgingspercentage van 15% overwonnen is om de nek, gingen we nog even met elkaar op de foto. Het was een geslaagde activiteit!

Scroll naar boven