De trainingen

Loopscholing als vast element van de training

Wat is trainen bij Hunzerunners?

Je conditie verbetert. Voor het lopen bij onze vereniging betekent dit dat je iedere training iets anders doet dan de keer daarvoor. De trainingen kennen een vaste opbouw.

Vooraf is er een korte uitleg van de training, wordt er gevraagd naar blessures en eventuele andere ongemakken waar rekening mee gehouden moet worden. We starten altijd met een warming up die gevolgd wordt door loopscholing. De kerntraining duurt ongeveer 45 minuten en de training wordt afgesloten met een gezamenlijke cooling down.

 

De warming up is bedoeld om je zowel geestelijk als lichamelijk op te warmen voor de feitelijke training. Je bloedcirculatie vergroot en je ademhaling wordt economischer. Ook lopen je spieren lekker warm. Mentaal lukt het je vaak afstand te nemen van de alledaagse drukte en je kunt je focussen op de kerntraining. De warming up bestaat o.a. uit inlopen met oefeningen, losmakende oefeningen en krachtoefeningen.

 

De cooling down is gericht op het stimuleren van je herstel. Dit kan door uit te dribbelen, enkele losmakende oefeningen en eventueel licht rekken. Afvalstoffen kunnen worden afgevoerd, spieren kunnen ontspannen en de doorbloeding verbeterd weer.

 

Voor elke hele training geldt: samen uit samen thuis