De trainers van Hunzerunners

Het hele jaar door staan ze iedere dinsdag en donderdagavond voor je klaar: de trainers van Hunzerunners Loopgroep Annen.

Allen hebben gerichte opleidingen gevolgd en zijn gediplomeerd en gecertificeerd. Hetzij vanuit de Atletiekunie ofwel vanuit de opleiding ALO (Academie Lichamelijke Opvoeding).

De Hunzerunners trainersstaf bestaat momenteel uit Bas Wijnbergen, Clara Klinkers, Robert Springer, Iris Hagemann, Luciano Malawau en Ria van Dam-de Haan.

Binnenkort zal op deze pagina een nieuwe presentatie gepubliceerd worden met foto's en informatie van alle trainers.

Bas Wijnbergen

Mijn naam is Bas Wijnbergen. Ik ben getrouwd, heb drie kinderen en woon in Annen. Sinds 2010 ben ik betrokken bij Hunzerunners Loopgroep Annen. Begin 2013 ben ik gevraagd om trainer te worden bij de vereniging. Dat leek mij leuk en dus heb ik een opleiding bij de Atletiekunie gedaan. Naast het opdoen van kennis in looptechniek wordt je veelvuldig beoordeeld en gecoacht op de manier waarop je training geeft. Zo leer je je in communicatie te ontwikkelen van enkel persoonlijk contact (socialiseren) naar een meer evenwichtig persoonlijk en technisch contact (ook adviserend over houding en techniek). Zo geloof ik dat de performance van een trainer zeker de helft van de kwaliteit van een training bepaalt.

Tijdens een beginnerscursus die we na de zomer van 2014 zijn begonnen, heb ik de term 'met hardlopen kom je nog eens ergens' gebruikt. De ideologie hierachter is voor mij volledig van toepassing. Ik loop ongeveer driemaal per week en voel me daardoor fit en lekker. Je bent in beweging terwijl het ook ontspannend is. Het hardlopen zit in mijn wekelijkse ritme en dat past me goed. Het is een efficiente sport, je kunt vertrekken wanneer je wilt. Behalve goede hardloopschoenen en kleding heb je niks nodig. En als je met anderen gaat lopen, kun je ook nog eens een goed gesprek hebben!

Dus, als je wilt hardlopen, wilt veranderen, wilt werken aan je gezondheid of je gewicht dan is lopen bij Hunzerunners een ideale start. Je neemt je benen en een goed humeur mee en je krijgt er inspiratie voor terug. Van de trainers, het bestuur en je medelopers.

Clara Klinkers

Bij de rechter foto hoor ik, Clara Klinkers-Koers geboren op 27 september 1959 en opgegroeid in Anloo. Eind 1997 ben ik met mijn man Henk en kinderen Heleen en Gerda naar Annen verhuisd. Ik werk bij de gemeente Assen als servicedesk-medewerkster, een leuke gevarieerde baan waarbij ik 's morgens niet weet wat de dag mij brengt.

Hardlopen doe ik al meer dan 25 jaar. Eerst in mijn uppie, daarna bij een loopgroep in Anloo waarbij ik nog iedere zondagmorgen train. En sinds de oprichting in september 2007 ben ik lid van Hunzerunners. In 2013 ben ik gevraagd om training te gaan geven en na enige twijfel heb ik ja gezegd. Daarvan heb ik zeker geen spijt. In 2014 ben ik begonnen met de opleiding BLT3 bij de Atletiekunie en in april 2015 heb ik het diploma gehaald.

Hardlopen geeft mij een gevoel van vrijheid. Lopen door de bossen, door weer en wind maar ook afzien tijdens een wedstrijd vind ik heerlijk. Naast het lopen geniet ik ook van tennissen, fitnessen, fietsen, tuinieren, lezen en... mijn kleinzoon Guus.

Robert Springer

Nu ik al een tijdje trainingen geef (sinds maart 2012) en jullie allemaal best wel zullen weten hoe ik heet, leek het mij leuk om toch iets meer over mijzelf te vertellen.

Het is leuk om trainer te zijn bij de Hunzerunners. Dat zit hem vooral in de enthousiaste lopers en de prettige contacten in het trainersteam. Maar ook in de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen. Zo volg ik momenteel samen met Clara de cursus Looptrainer BLT3.

Tot de volgende training!

 

Iris Hagemann

Luciano Malawau

Binnenkort hier meer over Luciano.

Ria van Dam

Hoewel ik al lid ben vanaf de oprichting van Hunzerunners doe nu toch even een nieuw voorstelrondje. Ik ben Ria van Dam, woon in Zuidlaren en loop hard sinds 2003, samen met mijn man Gerrit.

Regelmatig loop ik nog wedstrijden, wat mij de motivatie geeft om te trainen. In 2015 heb ik mijn trainersdiploma gehaald, gelijk met Clara Klinkers.

Ook ben ik trainer bij Loopgroep de Drentsche Aa in Zuidlaren. Om de huidige trainers bij Hunzerunners iets te ontlasten, is mij gevraagd om ongeveer tweemaal per maand aan groep 3 training te geven. Als trainer vind ik het heel belangrijk dat met plezier aan een training wordt deelgenomen. Plezierig hardlopen gaat beter en makkelijker met een goede looptechniek. Daar besteed ik als trainer dus zeker aandacht aan.

Als ik zie dat een loper mijn advies oppikt, geeft me dat een kick en een gevoel van tevredenheid. Daar doe ik het voor!