Onze routes:

Voor bepaalde trainingen is het handig te weten waarlangs we gaan; de lengte, de ondergrond, de verlichting, enz. Allemaal zaken die voor zowel atleet als trainer goed (kunnen) zijn te weten.

Onderstaand tref je een aantal routes uitgewerkt en weergegeven op een plattegrond. Je kunt nu ook zelf een keuze maken voor een route die het best past bij je training van dat moment. Wil je zelf weten hoeveel kilometer je hebt gelopen, of je wilt weten hoeveel je gaat lopen, dan kun je kijken op: www.runnersworldroutes.nl

Middenweg 1000 meter

Start: T-splitsing Middenweg - voetpad links (zie kaart)
Einde: T-splitsing Middenweg - Hofakkers
Lengte: 1000 meter
Ondergrond: 100 % verhard en verlicht 

Bijzonderheden:  vals plat, goed voor een (mentale) krachttraining b.v. 6 x 1000 meter

Noordloo 1500 meter

Start: T-splitsing Annerstreek - Annerstreek

Einde: is start

Lengte: 1500 Meter

Ondergrond: geheel verhard

Bijzonderheden: Veel vals plat, geheel verlicht.

 

Zwetdijk 3333 meter

De zwetdijk 3333 meter is een verlicht en verhard parcours met - vooral het fietspad langs de zuidlaarderweg - veel vals plat. De route is redelijk verkeersarm. Twee keer het rondje is indicatief voor de 4 mijl van Groningen en drie keer het parcours geeft een redelijk beeld van de 10 kilometer. De startplek kun je zelf bepalen. Tijdens de groepstrainingen zal de start veelal zijn op de T-splitsing van de Annerstreek.

 

Annermoeras 7500 meter

Een recht toe recht aan route over de verharde weg. Slechts het stuk langs de Lageweg-Annerstreek is verlicht. De overige wegen zijn echter wel verkeersarm, weinig beschutting en ver achteruit. Als je hem 's avonds loopt, neem dan een loopmaatje mee en een goede zaklamp. Met volle maan en een heldere hemel is het ook zonder extra verlichting een mooie route. Je kunt het parcours beide kanten rondlopen.

 

Spijkerboorsdijk 6000 meter

Evenals Annermoeras 7500 is dit een geheel verhard parcours door open veld met weinig beschutting. Ook de verlichting laat het afweten, behalve daar waar je de Spijkerboorsdijk oversteekt. De start is aan het einde van de parkeerplaats van winkelcentrum d'Anloop en eidigt bij de T-splitsing Zuidlaarderweg en Markeweg. Ook deze route kun je beide kanten om lopen.

 

't Veld 1000 meter

Naast de 1000 meter van de Middenweg is dit een goed alternatief. Het is een geheel verlichte route door de nieuwbouw. Het is even oppassen bij de overgang van de Riggel naar 't Veld. Dit is een wegversmalling. Verder is het redelijk verkeersarm; blijf echter alert op verkeer.

 

 

Kerkakkers 1000 meter

Geheel verlicht en verhard. Het stukje Wepel is even uitkijken voor verkeer, verder een rustige route door de nieuwbouw.