6 October 2014 20:40 Leeftijd: 4 Jaren

Presentatie Liset Hamminga (update)

Woensdag 29 oktober verzorgt Club van Tien-lid Liset Hamminga een presentatie over vrouwelijke ongemakken tijdens het hardlopen.


Ongemakken
Hardlopen is leuk, sportief en gezellig. Maar er komen ook best wat ongemakken voor binnen deze sport. Ongemakken waar we niet zo makkelijk met iedereen over praten zoals blaasklachten en ongewenst urineverlies. Dit belemmert veel vrouwen om te gaan hardlopen of om het hardlopen vol te houden.

Echt niet de enige...
De gedachte de enige te zijn is een vaak gehoorde opmerking binnen Liset's praktijk. Accepteren van deze klachten kan maar dat wil je toch eigenlijk helemaal niet? Er zijn zoveel manieren om deze klachten onder controle te krijgen! Maar hoe?

Gespecialiseerd
Liset is geregistreerd bekkenfysiotherapeut en ziet in haar praktijk veel vrouwen, jong en oud, met blaasklachten en ongewenst urineverlies bij sporten: "Ik merk hoe belangrijk het is om kennis te delen over de oorzaken en gevolgen van deze klachten en vooral wat er, soms zeer eenvoudig, aan te doen is. Hiermee is het doel de vrijheid van sporten aan de vrouw terug te geven. Helaas is de bekkenbodem nog steeds een gebied waar schaamte rol speelt en daardoor ook geen hulp gezocht".

Presentatie
Samen met de activiteitencommissie organiseert Liset een informatieavond waarin zij haar kennis zal delen met de vrouwelijke Hunzerunners. Ze zal middels een powerpoint presentatie uitleggen hoe de klachten ontstaan, waarom de ene loopster wel en de ander niet deze klachten heeft. En vooral: wat kun je er aan doen? Natuurlijk zal Liset de gasten met de nodige tips en trucs naar huis sturen!

Wanneer
woensdag 29 oktober van 20.00 tot 21.30 uur
Locatie: Ronkelskamp 36 in Annen

Aanmelden
De avond is alleen bedoeld voor de vrouwelijke leden van onze loopgroep. De presentatie is gratis.
Aanmelden kan via een e-mail naar ac@hunzerunners.net