Warming up op de Brink - dinsdag 8 september 2009

Swingende warming up

Hardlopen op muziek wordt veel gedaan en kan je flink oppeppen als je er even doorheen zit.
Daarom werd dinsdag 8 september voor de verandering een warming-up op muziek gehouden. Geen ingewikkelde pasjes en op de maat was ook niet noodzakelijk. Iedereen kon meedoen. Het waren de gebruikelijke loopoefeningen, net zoals anders, maar dan op muziek.

Verslag

AC-lid Ina Boer was een van de deelnemers en schreef haar ervaringen op :

Een paar maanden geleden kwam het verzoek van trainer Henny Brouwer bij de AC binnen. Of zij niet eens een keer een warming up op muziek kon geven. Dit idee werd door de AC toegejuicht en we gingen op zoek naar een geschikte locatie. Na eerst aan het voetbalveld te hebben gedacht, viel de keuze uiteindelijk op de Brink. Een betere plek is er eigenlijk niet!
Een muziekinstallatie werd geregeld en een aankondiging op de website geplaatst. Ondertussen zette Henny een mooi programma in elkaar.
Op dinsdagavond 8 september was het zover. Er waren behoorlijk veel lopers die avond. Gezamenlijk gingen we vanaf het voetbalveld naar de Brink.
Toen we bij de koepel aankwamen, stond Henny al klaar. De muziek ging aan en we moesten de oefeningen die Henny voordeet, nadoen. Eerst in een rustig tempo, daarna steeds sneller. Het was mooi zonnig weer, dat werd dus zweten geblazen!
Iedereen swingde en hoste met Henny mee. Voor de omwonenden moet het een apart gezicht geweest zijn, al die swingende Hunzerunners op de Brink... 
Elk liedje duurde circa 2 minuten waarna het tempo steeds weer een beetje omhoog ging en uiteindelijk op 180 passen per minuut uitkwam. Dat was allemaal van tevoren door Henny zo uitgedacht.
Na een half uurtje zat het erop. Het begon toen al aardig donker te worden.
Conclusie: van een warming up kun je heel moe en warm worden... maar het was wel heel erg leuk.

 

Ploeg VEC